De Praktijk van je leven podcast

Laat je in deze podcast inspireren door praktijkhouders die hun persoonlijke praktijkverhaal vertellen. In deze serie interview ik ondernemers die vanuit hun eigen succesformule een succesvolle eigen praktijk hebben opgezet. Veel luisterplezier!

02 Karin Seijdell - Zinlab - Praktijk voor zingeving & Training en advies over zingeving en ethiek

 

In deze aflevering ben ik in gesprek met Karin Seijdell. Ze werkt veel in opdracht aan mooie klussen op het gebied van zingeving en levensvragen en vertelt in de podcast vol passie over haar avonturen en haar persoonlijke successen. In de stilteruimte in het prachtige Dominicanenklooster in Huissen praten we over haar loopbaan als Geestelijk verzorger. De wind waaide guur langs het oude klooster en dat is af en toe hoorbaar op de podcast.

Karin Seijdell is Geestelijk verzorger in haar praktijk Zinlab waarbij ze individuele begeleiding biedt op het gebied van zingevingsvragen/levensvragen. Gekscherend noemt ze zichzelf soms 'Specialist in onoplosbare problemen' of zoals Psychiater Dirk de Wachter het zo prachtig noemt; Levensverdriet. Als 'Gids in niemandsland' helpt Karin mensen om op zoek te gaan naar hun eigen antwoorden. Ze vertelt hoe ze ertoe gekomen is om theologie te gaan studeren en hoe ze in haar leven de keuzes die ertoe doen, altijd in een 'split second' heeft gemaakt.

Karin verzorgt naast haar praktijk ook training, advies en scholing aan bijvoorbeeld verwijzers, (huis)artsen, sociale wijkteams en zorgorganisaties. Ze werd bijvoorbeeld gevraagd door het Ministerie van VWS om een communicatieplan te schrijven om burgers en professionals te informeren over de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een Geestelijk verzorger. Ook vertelt ze over hoe ze ertoe gekomen is om op het festival Lowlands een kerkdienst te mogen verzorgen. Kortom, Karin heeft voor zichzelf een enorm veelzijdige onderneming opgezet.

Wat een leuk gesprek is dit geworden. Veel luisterplezier!

 

Show notes:

Op www.zinlab.nl vind je meer informatie over het werk en de interesses van Karin zoals zingeving, levensvragen, ethiek en communicatie.

#zingeving #levensvragen #geestelijkverzorger #eigenpraktijk #zingevingspraktijk #ethiek #communicatie #lowlands

01 Anneke van Heerde - Praktijk voor Hapto- en Craniosacraaltherapie

 

In deze podcast ben ik in gesprek met Anneke van Heerde. Anneke is haptotherapeut en craniosacraaltherapeut in Malden. Haptotherapie en craniosacraaltherapie gaan over aanraken, over direct menselijk contact, over meer in contact zijn met je lichaam en je gevoelens. En ook over geraakt worden, over gezien en gehoord worden in je gevoelens en mens-zijn, over veiligheid en vertrouwen. Pas als die voorwaarden er zijn kun je bestaande patronen doorbreken en spanningen en pijn gaan loslaten, waardoor er genezing en heling kan ontstaan.

Anneke heeft al jarenlang haar eigen praktijk en is in de fase waarin ze haar praktijk aan het afbouwen is. Vanuit haar enthousiasme en passie vertelt ze over haar ervaringen in de jaren als ondernemer in haar eigen praktijk.  Ze deelt haar meest waardevolle inzichten die jou ook kunnen helpen in de start van je eigen onderneming. 

Veel luisterplezier!

Show notes:
www.annekevanheerde.nl

00 Introductie: de Praktijk van je leven podcast met Mathanje Huisman

 

In deze introductie aflevering vertel ik je over hoe de 'Praktijk van je leven podcast' is ontstaan, wie ik ben en wat ik in mijn onderneming doe. In dit gesprek luister je naar Leonie de Jong van www.jouwpodcastmaker.nl die mij interviewt ter ere van mijn allereerste aflevering. 

Mijn naam is Mathanje Huisman en mijn bedrijf heet Praktijksucces. Met ruim 20 jaar ervaring in de marketingcommunicatie help ik psychologen, therapeuten en coaches en loop ik een tijdje met ze mee op hun pad naar succesvol ondernemerschap. 

 

Show notes: 

www.praktijksucces.nl/podcast 

https://www.instagram.com/praktijksucces/
https://www.facebook.com/Praktijksucces/
https://www.linkedin.com/in/mathanjehuisman

Ook in de podcast jouw verhaal vertellen?

Lijkt het jou ook leuk om door mij geïnterviewd te worden? Stuur mij een berichtje via mathanje@praktijksucces.nl

 

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

 

INFO@PRAKTIJKSUCCES.NL | KVK 51598639 | BTW NL001384245B63 | VERZEND- EN RETOURBELEID