De Praktijk van je leven podcast

Laat je in deze podcast inspireren door praktijkhouders die hun persoonlijke praktijkverhaal vertellen. In deze serie interview ik ondernemers die vanuit hun eigen succesformule een succesvolle eigen praktijk hebben opgezet. Veel luisterplezier!

In deze podcast Geeske Wichers Psycholoog Alkmaar over (partner)relatietherapie en de relatie met stress, zelfbeeld, somberheid en trauma

09 Marjan van Buuren - Heel anders | Mind-body coach Meppel

 

Met deze negende aflevering van 'De praktijk van je leven podcast' luiden we het nieuwe seizoen in! Vandaag ben ik in gesprek met weer een bijzonder leuke gast: Marjan van Buuren.

Marjan en ik hebben elkaar pas onlangs leren kennen tijdens een retreat. Als coach werkt Marjan vanuit de mind-body connectie en legt ze op liefdevolle wijze de vinger op de zere plek. Ze vertelt in de podcast over de verschillende disciplines waarmee ze werkt waarvan de meest bijzondere; multidimensionale opstellingen.

In deze aflevering duiken we dieper in Marjan's interessante loopbaan van uitersten. Van haar tijd als teamleider in de financiële sector tot het moment waarop er iets bijzonders gebeurde in 2009, dat haar leven op z’n kop zette.

Marjan deelt stukje bij beetje over haar succesformule en hoe zij in de loop van de jaren hier een fijne, goedlopende praktijk in heeft kunnen opbouwen.

Let op, want er worden deze aflevering heel veel waardevolle tips gegeven over de marketing van je praktijk!

Show notes:

Op www.marjanvanbuuren.nl vind je meer informatie over Marjan en haar werk als mind-body coach en de multidimensionale opstellingen.

Informatie over Profit First vind je hier: https://www.profitfirst.nl/

Profit First for Therapists vind je hier: Luister boek

In deze podcast Geeske Wichers Psycholoog Alkmaar over (partner)relatietherapie en de relatie met stress, zelfbeeld, somberheid en trauma

08 Geeske Wichers - Psychologiepraktijk Viver Alkmaar | Expert in relaties

 

"Hoe is het met jouw relaties?" 
Dat is in deze achtste aflevering van de 'Praktijk van je leven' podcast mijn eerste vraag aan de ‘Expert in relaties’, Geeske Wichers. Geeske is psycholoog en relatietherapeut in Alkmaar in haar praktijk in Alkmaar. Zij richt zich op de relatie tussen partners, maar ook de relatie die je hebt met stress, je zelfbeeld, angsten, somberheid en trauma.

Geeske vertelt ontzettend leuk en geanimeerd over de balans werk/privé, en over hoe zij haar eigen weg heeft gevonden in het landschap van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Over haar struggles in haar ondernemerschap. Bijvoorbeeld haar opstart als relatietherapeut, dat ze zich onzeker voelde als als eind twintiger bij een stel dat al 20 jaar samen was, dat bij haar in relatietherapie kwam. Ze is nu na zoveel jaren door de wol geverfd en is haar passie en expertise in het begeleiden van stellen in relatietherapie duidelijk zichtbaar en voelbaar.

Het is weer een mooie, pure aflevering geworden waarin een gepassioneerde praktijkhouder haar verhaal deelt. Misschien herken je jezelf in dit verhaal of haal je er inspiratie uit om zelf stappen te zetten in je proces van ondernemerschap.

Show notes:

Op www.psychologiepraktijkviver.nl⁠ vind je meer informatie over Geeske en haar werk als psycholoog en relatietherapeut.

#relatietherapie #relatie-expert #GGZ #psycholoog #stress #psychologiepraktijk #alkmaar #ondernemer #geestelijkegezondheidszorg

In deze podcast Anouk Bindels over traumasensitief werken, traumainformed, traumageïnformeerd, Internal Family Systems, IFS, psychologie, polyvagaal theorie, somatic experience, EFT,

07 Anouk Bindels - Hart & Brein Training | New Mind Institute

 

In de zevende aflevering van de 'De Praktijk van je Leven Podcast', duiken we diep in het fascinerende domein van traumasensitiviteit. Ik ben blij en trots om in dit gesprek Anouk Bindels te verwelkomen, mede-oprichter van het New Mind Institute waarbij zij en ik samen de jaaropleiding 'Traumasensitief werken voor professionals' ontwikkelen. Onze ontmoeting markeerde het begin van een buitengewone connectie en een prachtige samenwerking, waarin onze unieke eigenschappen elkaar naadloos aanvullen.

In haar baanbrekende boek 'Wijsheid van Trauma' onthult Anouk haar levensverhaal, dat een reis vertelt van trauma naar ziekte en uiteindelijk naar volledige heling. In deze aflevering delen we openhartig over onze gedeelde missie om traumasensitiviteit te verspreiden binnen de westerse wereld. We vertellen over wat trauma werkelijk inhoudt en hoe je de tekenen ervan zowel bij jezelf als bij anderen kunt herkennen.

Anouk deelt haar inzichten over de schrijnende afwezigheid van traumasensitiviteit in zowel de medische wereld als de geestelijke gezondheidszorg, gebaseerd op haar eigen zoektocht naar genezing. Anouk heeft haar kennis opgedaan door opleidingen bij leading experts in de helingswereld, waaronder ⁠Gabor Maté⁠, Bessel van der Kolk, Peter Levine, ⁠Richard Schwartz⁠, Joe Dispenza, Byron Katie en Steven Porges.

Met haar kennis vanuit het Hart & Brein Helingsproces, biedt Anouk een integratie benadering van trauma waarbij ze put uit toegepaste neurowetenschappelijke en somatische kennis, Compasionate Inquiry van Gabor Maté, meditatie en oosterse spiritualiteit, Jungiaans psychologie, ontwikkelingspsychologie, emotioneel lichaamswerk en Internal Family Systems (IFS). Hiermee leren professionals traumasensitief waarnemen, voelen en handelen in hun eigen praktijk en persoonlijke leven.

In de podcast hoor je ook praktische informatie over de opleiding en nog veel meer over wat je wilt weten over deze unieke jaaropleiding. Als ons gesprek over traumasensitiviteit je heeft geïnspireerd en je graag meer wilt ontdekken, dan nodigen Anouk en ik je van harte uit om deel te nemen aan onze jaaropleiding bij het New Mind Institute. Hier krijg je de kans diepgaande kennis op te doen over traumasensitiviteit en hoe je dit kunt integreren in je werk en professionele praktijk. Bezoek ⁠www.newmind-institute.com⁠ voor meer informatie en om je in te schrijven voor een van onze boeiende ⁠gratis webinars⁠, waarin we alvast een voorproefje geven van wat je kunt verwachten. Graag tot ziens!

Show notes:

Op ⁠www.newmind-institute.com⁠ vind je meer informatie over de jaaropleiding 'Traumasensitief werken als professional'.
Op de website van Anouk ⁠www.anoukbindels.com⁠ vind je alle informatie over haar praktijk, het boek 'Wijsheid van Trauma' en de events waar je aan kunt deelnemen.

#trauma #traumaheling #traumasensitief #traumainformed #traumageïnformeerd #IFS #InternalFamilySystems #GGZ #psychologie #gabormaté #meditatie #lichaamswerk #somaticexperiencing #Polyvagaaltheorie #EFT #Emotionalfreedomtechniques

06 Anouk Lemmen - Lumen by Anouk

 

Welkom bij een nieuwe aflevering van de "Praktijk van je Leven" podcast! In deze aflevering heb ik het genoegen om Anouk Lemmen te interviewen, oprichter van de coachpraktijk Lumen by Anouk. Anouk is een veelzijdige professional, met expertise als Orthopedagoog, kindertolk, mindset coach en behandelaar met Access Bars.

Wat Lumen by Anouk uniek maakt, is Anouk's specialisatie als spiegelexpert in het gezin en haar werk met de kindertolk methode, voornamelijk gericht op ouders van kinderen. Door middel van deze methode richt ze zich op het innerlijk kind van de ouders en helpt ze hen om blinde vlekken te zien en trauma en pijn te helen. Haar achtergrond in het onderwijs als leerkracht en intern begeleider geeft haar waardevolle inzichten in de ontwikkeling van kinderen.

Maar het pad dat Anouk heeft bewandeld om haar eigen praktijk te starten, was verre van eenvoudig. Op het moment dat ze de keuze maakte om haar eigen onderneming te beginnen, kreeg ze een verwoestende medische diagnose te horen die haar leven volledig op zijn kop zette. Gedwongen door het ziekteproces werd ze zich bewust van hoe ze haar leven vanaf dat moment wilde inrichten.

In plaats van zich te laten ontmoedigen door de tegenslagen, koos Anouk er heel bewust voor om de ondernemer te zijn die ze wilde zijn. Ze omarmde haar passie voor het begeleiden van Amazing moms en dads, en begeleidt hen liefdevol door middel van spiegelwerk. Door haar eigen persoonlijke ervaringen begrijpt ze de uitdagingen en groeimogelijkheden waar ouders voor staan. Anouk's doel is om hen te helpen hun eigen kracht te (her)ontdekken en te omarmen.

Tijdens het interview deelt Anouk haar inspirerende verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen. Ze bespreekt hoe haar ziekteproces haar heeft gevormd en hoe ze haar eigen persoonlijke transformatie heeft doorgemaakt. Ze vertelt over de waarde van het zien van je blinde vlekken en het helen van trauma en pijn, niet alleen voor ouders, maar voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en welzijn.

Dus ga er lekker voor zitten en laat je inspireren door het verhaal van Anouk Lemmen van Lumen by Anouk. Leer hoe je jouw eigen blinde vlekken kunt ontdekken, trauma kunt helen en jouw innerlijke kracht kunt omarmen. Deze aflevering van de "Praktijk van je Leven" podcast zal je zeker inspireren om bewust te kiezen voor de ondernemer die je wilt zijn, zelfs in de moeilijkste tijden.

 

Show notes:

Wil je meer weten over Anouk en haar waardevolle werk? Bezoek haar website op ⁠https://lumenbyanouk.nl/⁠ of volg haar op Instagram https://www.instagram.com/lumenbyanouk/ voor meer informatie over haar coachpraktijk en de verschillende diensten die ze aanbiedt.

#LumenByAnouk #PersoonlijkeGroei #Ouderschap #Spiegelwerk #Podcast #eigenpraktijk #persoonlijkeontwikkeling #presentchild #innerchild

05 Wendy Kersemaekers - Kersenpit Mindfulness, Training en Onderzoek

 

Wendy Kersemaekers is een ervaren mindfulness- en compassietrainer. Ze heeft sinds 2018 haar eigen praktijk genaamd Kersenpit Mindfulness, Training en Onderzoek. In haar praktijk geeft ze zowel groeps- als individuele mindfulness- en compassietrainingen voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Wendy heeft een biomedische achtergrond en is gepromoveerd in de medische wetenschappen. Ze heeft onderzoek gedaan naar mindfulness-trainingen aan de Radboud Universiteit en heeft veel ervaring opgedaan in het geven van trainingen. Al meer dan 20 jaar houdt Wendy zich bezig met persoonlijke ontwikkeling en meditatie. Ze maakt ook gebruik van haar achtergrond in psychosynthese in haar trainingen. Wendy is voorzitter van het Han Fortmancentrum en werkt graag samen met andere professionals die zich bezighouden met mindfulness en compassie.

 

In de podcast vertelt Wendy over hoe haar praktijk tot stand is gekomen en hoe ze haar passie en expertise heeft omgezet in succes. Ze deelt ook hoe ze tijdens de afgelopen crisisjaren op creatieve wijze haar ondernemersvaardigheden heeft benut. Voor Wendy is samenwerken met gelijkgestemde mensen prettig, bijvoorbeeld via beroepsverenigingen of andere samenwerkingsverbanden. Wendy's verhaal is een goed voorbeeld van iemand die met professionele begeleiding, goed doordacht en goed voorbereid haar praktijk is gestart, waardoor ze al snel succes heeft kunnen ervaren.

 

Show notes:

Op www.kersenpit-mindfulness.nl vind je meer informatie over de mindfulness- en compassietrainingen die Wendy biedt.

#mindfulness #compassie #eigenpraktijk #psychosynthese #nijmegen #hanfortmancentrum #persoonlijkeontwikkeling

04 Lieseth Versantvoort - Ayurvedisch therapeut en masseur Praktijk Shrivani

 

In deze podcast ben ik op bezoek bij Lieseth Versantvoort in Zeist. Lieseth is natuurgeneeskundig therapeut vanuit de Ayurvedische gezondheidsleer. Haar holistische en natuurgeneeskundige kijk op gezondheid heeft ze als een tweede natuur in haar leven verweven en volgt daarin haar eigen passie altijd. Alles viel voor Lieseth bij de Ayurvedische opleiding op z'n plek. Lieseth heeft veel in de praktijk geleerd toen ze in India woonde. In die tijd verbleef ze in het huis van een Yogini (vrouwelijke yoga master) en leerde daar de echt Indische yoga- en ayurvedische technieken. Ze bracht deze technieken via als trainer via verschillende opleidingen en cursussen naar Nederland en België. Lieseth werkt sinds 2013 in haar eigen praktijk in Zeist. Sinds dit jaar (2023) is zij gestopt met de aansluiting bij de beroepsvereniging, om volledig vrij te kunnen werken.

In de podcast deelt ze dat ze altijd de juiste mensen op haar pad krijgt die ervoor zorgen dat zij haar weg vindt in het leven en in haar praktijk Shrivani. Authentiek leven; dat is voor Lieseth de succesformule. Een ideale cliënt heeft ze niet, maar de gemene deler is wel dat mensen bereid moeten zijn aan zichzelf te werken. Wij kennen elkaar al wat langer door ons werk samen met Anouk Bindels. Door het werken met het Hart & Brein Helingsproces is het vertrouwen in zichzelf nog groter geworden.

Bij Lieseth stap je echt in een warm bad zodra je haar praktijk binnenkomt. Je wordt echt volledig gezien. Na ons gesprek heb ik een heerlijke ayurvedische massage ondergaan. En uit eigen ervaring kan ik nu zeggen; boek een massage bij Lieseth.

 

Show notes:

Op https://www.shrivani.nl/ vind je meer over Lieseth en alles wat ze biedt in haar praktijk

#ayurveda #ayurvedisch #massage #eigenpraktijk #natuurgeneeskunde #holistisch

03 Maaike van der Heiden - Coach en trainer in haar eigen praktijk metMaaike

 

In deze podcast-aflevering ontmoet ik Maaike van der Heiden, een coach en trainer met haar eigen praktijk genaamd 'MetMaaike'. Maaike biedt als systemisch coach/opsteller diverse diensten aan, zoals individuele coachingssessies, coachtrajecten, '24 uur met Maaike' of een microreis van 3 dagen. Bovendien is ze als gelieerd trainer verbonden aan het Bert Hellinger Instituut, waar ze diverse systemische opleidingen en workshops verzorgt.

Tijdens het gesprek vertelt Maaike over haar avontuurlijke loopbaan die haar naar verschillende delen van de wereld bracht. Na diverse banen en opleidingen besloot ze om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in haar eigen praktijk. In de podcast deelt ze haar drijfveren en adviezen voor (startende) praktijkhouders.

Al met al was het een bijzondere ontmoeting waarbij Maaike openhartig haar verhaal deelde. De luisteraar wordt uitgenodigd om te genieten van de podcast en meer te weten te komen over Maaike's achtergrond, haar praktijk en haar visie op het ondernemerschap als coach/trainer.

 

Show notes:

Op www.metmaaike.coach vind je meer informatie Maaike en kun je haar blogs lezen.

Op www.gezinopwereldreis.nl vind je meer over de buitenlandse avonturen van Maaike en haar gezin.

#systemischwerk #familieopstellingen #coach #eigenpraktijk #trainer

02 Karin Seijdell - Zinlab - Praktijk voor zingeving & Training en advies over zingeving en ethiek

 

In deze aflevering ben ik in gesprek met Karin Seijdell. Ze werkt veel in opdracht aan mooie klussen op het gebied van zingeving en levensvragen en vertelt in de podcast vol passie over haar avonturen en haar persoonlijke successen. In de stilteruimte in het prachtige Dominicanenklooster in Huissen praten we over haar loopbaan als Geestelijk verzorger. De wind waaide guur langs het oude klooster en dat is af en toe hoorbaar op de podcast.

Karin Seijdell is Geestelijk verzorger in haar praktijk Zinlab waarbij ze individuele begeleiding biedt op het gebied van zingevingsvragen/levensvragen. Gekscherend noemt ze zichzelf soms 'Specialist in onoplosbare problemen' of zoals Psychiater Dirk de Wachter het zo prachtig noemt; Levensverdriet. Als 'Gids in niemandsland' helpt Karin mensen om op zoek te gaan naar hun eigen antwoorden. Ze vertelt hoe ze ertoe gekomen is om theologie te gaan studeren en hoe ze in haar leven de keuzes die ertoe doen, altijd in een 'split second' heeft gemaakt.

Karin verzorgt naast haar praktijk ook training, advies en scholing aan bijvoorbeeld verwijzers, (huis)artsen, sociale wijkteams en zorgorganisaties. Ze werd bijvoorbeeld gevraagd door het Ministerie van VWS om een communicatieplan te schrijven om burgers en professionals te informeren over de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een Geestelijk verzorger. Ook vertelt ze over hoe ze ertoe gekomen is om op het festival Lowlands een kerkdienst te mogen verzorgen. Kortom, Karin heeft voor zichzelf een enorm veelzijdige onderneming opgezet.

Wat een leuk gesprek is dit geworden. Veel luisterplezier!

 

Show notes:

Op www.zinlab.nl vind je meer informatie over het werk en de interesses van Karin zoals zingeving, levensvragen, ethiek en communicatie.

#zingeving #levensvragen #geestelijkverzorger #eigenpraktijk #zingevingspraktijk #ethiek #communicatie #lowlands

01 Anneke van Heerde - Praktijk voor Hapto- en Craniosacraaltherapie

 

In deze podcast ben ik in gesprek met Anneke van Heerde. Anneke is haptotherapeut en craniosacraaltherapeut in Malden. Haptotherapie en craniosacraaltherapie gaan over aanraken, over direct menselijk contact, over meer in contact zijn met je lichaam en je gevoelens. En ook over geraakt worden, over gezien en gehoord worden in je gevoelens en mens-zijn, over veiligheid en vertrouwen. Pas als die voorwaarden er zijn kun je bestaande patronen doorbreken en spanningen en pijn gaan loslaten, waardoor er genezing en heling kan ontstaan.

Anneke heeft al jarenlang haar eigen praktijk en is in de fase waarin ze haar praktijk aan het afbouwen is. Vanuit haar enthousiasme en passie vertelt ze over haar ervaringen in de jaren als ondernemer in haar eigen praktijk.  Ze deelt haar meest waardevolle inzichten die jou ook kunnen helpen in de start van je eigen onderneming. 

Veel luisterplezier!

Show notes:
www.annekevanheerde.nl

00 Introductie: de Praktijk van je leven podcast met Mathanje Huisman

 

In deze introductie aflevering vertel ik je over hoe de 'Praktijk van je leven podcast' is ontstaan, wie ik ben en wat ik in mijn onderneming doe. In dit gesprek luister je naar Leonie de Jong van www.jouwpodcastmaker.nl die mij interviewt ter ere van mijn allereerste aflevering. 

Mijn naam is Mathanje Huisman en mijn bedrijf heet Praktijksucces. Met ruim 20 jaar ervaring in de marketingcommunicatie help ik psychologen, therapeuten en coaches en loop ik een tijdje met ze mee op hun pad naar succesvol ondernemerschap. 

 

Show notes: 

www.praktijksucces.nl/podcast 

https://www.instagram.com/praktijksucces/
https://www.facebook.com/Praktijksucces/
https://www.linkedin.com/in/mathanjehuisman

Ook in de podcast jouw verhaal vertellen?

Lijkt het jou ook leuk om door mij geïnterviewd te worden? Stuur mij een berichtje via mathanje@praktijksucces.nl

 

 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

 

INFO@PRAKTIJKSUCCES.NL | KVK 51598639 | BTW NL001384245B63 | VERZEND- EN RETOURBELEID