Afgelopen week luisterde ik het boek ‘Ondernemen in crisistijd’ van Femke Hogema. Dit boek staat nu op de 4e plaats in de Top 100 van managementboek.nl. Voor mij als ondernemer is het super inspirerend om te merken dat ondernemers onder elkaar allemaal vergelijkbare zorgen hebben als het gaat over de crisis. Opdrachten worden gestopt, producten worden niet verkocht en klanten blijven weg. Maar het is aan jou om positief te blijven; om kansen te zien en ze te pakken. Femke is daar zelf het inspirerende voorbeeld van. Ze schreef het boek ‘Ondernemen in crisistijd’ in 3 weken en interviewde daarvoor 20 ondernemers. Indrukwekkend! Als iemand begrijpt wat het is om ondernemer te zijn, dan is het Femke. Hierbij een eerste tip voor een boost in je ondernemerschap; lees of luister dit boek!

 

Kansen voor eigen praktijk

Kriebelt het bij jou al een tijdje om je eigen praktijk te starten maar durf je de stap (nog) niet te zetten? In deze tijd is er meer vraag naar goede zorg en hulpverlening. Er liggen nu dus kansen genoeg voor (zorg)professionals om de stap te zetten naar een eigen praktijk!

 

5 professionals die nu succesvol een eigen praktijk kunnen starten zijn:

 1. Geestelijk verzorger:
  Geestelijk verzorgers bieden begeleiding, hulpverlening en advies bij levens- en zingevingsvraagstukken bij mensen die in een ingrijpende, kwetsbare situatie verkeren zoals ziekte, dood, geboorte of huwelijk. Door Corona is de vanzelfsprekendheid van het leven weg en er zijn onzekerheden over de toekomst. Dat gegeven leidt tot zingeving- en levensvragen die een geestelijk verzorger kan begeleiden en ondersteunen. Bron

 2. Leefstijlcoach:
  Vitaliteit, gezondheid en leefstijl zijn aantoonbaar van invloed op het immuunsysteem. Door de Coronacrisis zoeken steeds meer mensen hulp bij leefstijlcoaches en natuurgeneeskundige therapeuten voor begeleiding naar een gezondere leefstijl. Bron.

 3. Lichaamsgericht therapeut:
  Hr-adviseurs en arbodiensten richten zich op duurzame inzetbaarheid en preventie van beroepsziekten gerelateerd aan o.a. stress en burn-out. Er is steeds meer vraag naar een holistische en lichaamsgerichte benadering bij psychische- en stressgerelateerde klachten. Een hapto/cranio of fysiotherapeut is lichaamsgericht bezig met klachten waarbij er (vooral bij hapto en cranio) aandacht is voor de psychische/emotionele component van de klacht. Bijzonder waardevol in deze tijd!

 4. Psycholoog:
  Na recent onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat 40% van de respondenten meer stress ervaart door de coronacrisis. Van die groep mensen heeft 60% last van angstklachten en depressieve gevoelens. Ook heeft de helft vaker last van slaapproblemen. Er waren al flinke tekorten in de GGZ, en die zijn nu alleen maar nog groter geworden. Hier liggen dus kansen om in deze tijd een succesvolle psychologiepraktijk te starten. Bron.

 5. Loopbaancoach:
  Door de coronacrisis vallen er veel ontslagen en staan mensen stil bij de plek van werk in hun leven. Door angst en gevoel van onrust zien mensen ineens in dat ze hun toekomst anders willen inrichten. Een loopbaancoach kan ondersteunen in hun zoektocht naar nieuw perspectief in hun loopbaan. Bron

 

Win-win = blij-blij!

Jij als psycholoog, therapeut of coach hebt dus in deze tijd een win-win! Jouw ambitie om je eigen praktijk te starten ligt nu echt binnen handbereik. Daarnaast help je ook nog eens je cliënten én de economie weer op gang. Iedereen blij-blij!

 

Hoe start ik mijn eigen praktijk?

Vind je het lastig waar je moet beginnen met het starten van je eigen praktijk? Ik help je met een praktische handleiding en 1-op-1 ondersteuning om een goed plan te schrijven. Na het volgen van de training ‘Schrijf je eigen masterplan’ heb je een kant en klaar actieplan voor het starten van je praktijk. In 10 praktijkgerichte lessen leer je

  Wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn als ondernemer

  Wat jouw drijfveren zijn om je eigen praktijk te starten

  Wie jouw ideale cliënt is (doelgroep bepalen)

  Welke doelen je hebt over 3 maanden, 12 maanden of 5 jaar

  Welke producten en diensten je gaat aanbieden

  Welke content je op je website jouw doelgroep aanspreekt

  Tips over succesvol ondernemerschap

  En nog veel meer praktische ondernemerstips...

 

 Lees hier meer over de training

 

Gratis les

Het leuke is, de eerste les is helemaal gratis. Dan kun je zelf ervaren of het wat voor je is. Als je daarna overtuigd bent dan help ik je verder met de rest.

Ja ik wil graag de gratis proefles!

ERVARINGEN VAN EEN CURSIST


"Zojuist heb ik mijn roadmap gemaakt in les 4. Dat was echt superleuk! Ik voel hiermee vooral vrijheid en creativiteit ontstaan in mijn lijf en hoofd. Ik word er helemaal vrolijk van!"


 

Ja ik wil graag de gratis proefles!

 

 

 

 

 

 

 

Praktijksucces werkt online | kantoor regio Nijmegen

stuur een bericht